‘Gezicht’ van Blezzi Orgeade in 2018
11/07/2018
Swingend het jaar uit
31/08/2018

Kleine kunstenaars ontwikkelen en stimuleren

 

Ik ben altijd heel dankbaar geweest, dat er in mijn jeugd genoeg voor handen was om te kliederen, te tekenen of te knutselen.

 

Ik merk dat ik wat wil doen om hier een handje bij te helpen. Na veel workshops en veel gesprekken met ouders, kwam ik tot de conclusie dat ik zo gezegend ben geweest met een moeder die de kunstenaar in mij kon stimuleren en begrijpen.

 

In Suriname, het land waar mijn ‘roots’ liggen, was en is het voor veel kunstenaars, maar vooral voor kleine kunstenaars soms best lastig. Ook omdat steeds meer spullen duurder zijn geworden, zijn zaken als kleurboeken, stiften en (kleur-)potloden niet voor een ieder weggelegd. Verder wordt kunstenaar-zijn meer gezien als een hobby, hoewel hierin wel verandering begint te komen.

 

Ik kan de wereld niet verbeteren, maar ik heb besloten om van elke factuur en verkoop 10% apart te zetten om kleurboeken en stiften/(kleur-)potloden te kopen en naar Suriname te sturen. In Suriname heb ik een contactpersoon gevonden die ervoor zal zorgen dat kleurboeken en stiften/(kleur-)potloden in de districten en het binnenland zullen worden verspreid. Koop je wat bij mij, dan support je mij als kunstenaar, maar ook ‘kleine kunstenaars in spé in Suriname.

 

Heb je leuke en inspirerene ideeën of wil je bijdragen aan het project? Stuur een mail naar info@evita-art-music.com

X